
Jeg er ikke den eneste
’Jeg er ikke den eneste’ er en podcast med samtaler om, hvordan det er at være ung og leve med psykisk sårbarhed og psykisk sygdom – fortalt af unge selv.
Er du ung, og har du prøvet at være udbrændt, ensom, følt dig presset eller lever du måske med psykisk sygdom? Så er du bestemt ikke den eneste. For flere og flere unge oplever mistrivsel og psykisk sygdom.
I ’Jeg er ikke den eneste’ står 10 unge frem og fortæller deres personlige historie til vært, Rikke Collin, om, hvordan det er at leve med psykiske udfordringer som fx angst, ensomhed eller spiseforstyrrelse. Fælles for dem er, at de har følt sig alene med de svære ting. Derfor er det vigtigt, at vi tør tale højt med hinanden om det, der føles svært. Først når vi siger det højt, kan vi finde ud af, at vi ikke er alene.
Fortalt og tilrettelagt af: Rikke Collin
Musik af:Andreas Brink Pedersen
Produceret af:Psykiatrifonden og SIND Ungdom
Med støtte fra:TrygFonden
Jeg er ikke den eneste
Stress 2:2 (sæson1)
Vi skal tale om, hvordan det føles. Gennem to afsnit taler vi om en lidelse, der i høj grad rammer unge i dag – stress. I andet afsnit taler vi med Carsten Obel, som er professor i almen medicin og mental børnesundhed. Han dykker ned i hvilke faktorer, der er medvirkende til, at flere og flere unge føler sig stressede i dag, og hvad man selv kan gøre noget for, at oplevelsen af stress ikke bliver permanent.
I første del om stress taler vi med Julie på 22 år, der har oplevet – og stadig er tynget af – stress i sin hverdag.
Medvirkende: Carsten Obel, professor i almen medicin og mental børnesundhed på Aarhus Universitet
Interview og tilrettelæggelse: Marie Louise Taarnskov
Musik: Frederik Ebert
Idé: Sissel Moos
Produceret af SIND Ungdom og Psykiatrifonden med støtte fra Trygfonden