
Jeg er ikke den eneste
’Jeg er ikke den eneste’ er en podcast med samtaler om, hvordan det er at være ung og leve med psykisk sårbarhed og psykisk sygdom – fortalt af unge selv.
Er du ung, og har du prøvet at være udbrændt, ensom, følt dig presset eller lever du måske med psykisk sygdom? Så er du bestemt ikke den eneste. For flere og flere unge oplever mistrivsel og psykisk sygdom.
I ’Jeg er ikke den eneste’ står 10 unge frem og fortæller deres personlige historie til vært, Rikke Collin, om, hvordan det er at leve med psykiske udfordringer som fx angst, ensomhed eller spiseforstyrrelse. Fælles for dem er, at de har følt sig alene med de svære ting. Derfor er det vigtigt, at vi tør tale højt med hinanden om det, der føles svært. Først når vi siger det højt, kan vi finde ud af, at vi ikke er alene.
Fortalt og tilrettelagt af: Rikke Collin
Musik af:Andreas Brink Pedersen
Produceret af:Psykiatrifonden og SIND Ungdom
Med støtte fra:TrygFonden
Jeg er ikke den eneste
Mys historie: At slippe presset og finde frirum
Da My afsluttede gymnasiet, var hun skoletræt, og hun startede derfor ikke på en uddannelse. Det viste sig dog hurtigt, at Mys selvtillid var bundet så meget op på ydre anerkendelse og det at klare det godt i skolen, at hun et par måneder inde i sabbatåret fik konstateret svær depression.
I dette afsnit fortæller My på 24 år om at have svært ved at sætte ord på følelserne, om hvordan tvangsoverspisning blev hendes coping-mekanisme, om ikke at kunne finde sin plads i psykiatrien og om, hvordan corona-nedlukningerne blev et frirum, hvor hun ikke skulle tage stilling til det næste sociale arrangement.
Har du ligesom My haft det svært, eller kender du nogen, der har? Så ræk ud til en omkring dig, du stoler på, eller kontakt din læge og bed om hjælp. Du kan også chatte med eller ringe til Psykiatrifondens gratis og anonyme rådgivning på www.ring-chat-skriv.dk eller på telefon 39 25 25 25. Du kan også finde et ungefællesskab tæt på dig på www.sindungdom.dk