
Jeg er ikke den eneste
’Jeg er ikke den eneste’ er en podcast med samtaler om, hvordan det er at være ung og leve med psykisk sårbarhed og psykisk sygdom – fortalt af unge selv.
Er du ung, og har du prøvet at være udbrændt, ensom, følt dig presset eller lever du måske med psykisk sygdom? Så er du bestemt ikke den eneste. For flere og flere unge oplever mistrivsel og psykisk sygdom.
I ’Jeg er ikke den eneste’ står 10 unge frem og fortæller deres personlige historie til vært, Rikke Collin, om, hvordan det er at leve med psykiske udfordringer som fx angst, ensomhed eller spiseforstyrrelse. Fælles for dem er, at de har følt sig alene med de svære ting. Derfor er det vigtigt, at vi tør tale højt med hinanden om det, der føles svært. Først når vi siger det højt, kan vi finde ud af, at vi ikke er alene.
Fortalt og tilrettelagt af: Rikke Collin
Musik af:Andreas Brink Pedersen
Produceret af:Psykiatrifonden og SIND Ungdom
Med støtte fra:TrygFonden
Jeg er ikke den eneste
Idas historie: Når kasser ikke passer
[Trigger warning: Selvskade. Hvis du selv oplever det og har brug for nogen at snakke med, kan du ringe til Psykiatrifondens rådgivning på 39 25 25 25]
Første gang Ida skar i sig selv, var hun kun 11 år. Siden da er hun blevet diagnosticeret med ængstelig personlighedsforstyrrelse og spiseforstyrrelse (BED), men med to sideløbende diagnoser har det har været vanskeligt at få den rette behandling. Da hun kom i berøring med psykiatrien, kunne hun nemlig ikke få behandling for personlighedsforstyrrelsen, før hun stoppede med at selvskade, og hun kunne ikke få behandling for spiseforstyrrelsen, før hun fik styr på sin angst. Men hvordan skulle hun det, når hun ikke kunne få hjælp?
I dette afsnit fortæller Ida på 30 år om at leve med flere diagnoser, om at føle sig tabt på gulvet, om psykiatriens kassetænkning og om at finde vej mellem kasserne.
Har du ligesom Ida haft det svært, eller kender du nogen, der har? Så ræk ud til en omkring dig, du stoler på, eller kontakt din læge og bed om hjælp. Du kan også chatte med eller ringe til Psykiatrifondens gratis og anonyme rådgivning på www.ring-chat-skriv.dk eller på telefon 39 25 25 25. Du kan også finde et ungefællesskab tæt på dig på www.sindungdom.dk